Dječji stomatolog u Zagrebu

U poliklinici IMED, svijet dječje stomatologije je mjesto radosti, zdravlja i povjerenja. Naša misija je transformirati posjet stomatologu u pozitivno iskustvo, prepuno smijeha i igre. 

Pod vodstvom dr. sc. Sarah Turjanski dr.med.dent, stručnjaka za dječju stomatologiju, vaše dijete će kročiti putem prema zdravom osmijehu s lakoćom. 

Pridružite nam se u avanturi očuvanja zdravlja dječjih zubića, gdje svako dijete postaje heroj svoje priče o oralnom zdravlju.

dječji stomatolog, dječji stomatolog zagreb, pregled stomatologa za djecu, stomatolog za djecu, zubar za djecu, dječji zubar, zubar za bebe, zubar za djecu u zagrebu

Vaš doktor

dr.sc. Sarah Turjanski dr.med.dent.

Upoznajte srce našeg tima, dr. Sarah Turjanski, koja sa strašću i predanošću pristupa svakom malom pacijentu. Uz bogato iskustvo u dječjoj stomatologiji, dr. Turjanski pruža ne samo vrhunsku stomatološku skrb, već i pouzdano prijateljstvo i podršku djeci i njihovim roditeljima. Njena filozofija je graditi most povjerenja i razumijevanja, kako bi svaka posjeta bila iskustvo bez straha, s puno učenja i smijeha.

Voditeljica dječje stomatologija u poliklinici i dnevnoj bolnici imed

dr. sarah dječji stomatolog u zagrebu, zubar za djecu, dječji zubar u zagrebu

Prema svakom pojedincu postupamo onako kako bismo željeli da se prema nama postupa. Ponosimo se time što pružamo najviši standard skrbi. Trudimo se biti nježni i suosjećajani za sve vaše stomatološke potrebe.

Privikavanje

Bez straha: Prvi koraci vašeg djeteta u svijetu stomatologije

Naš pristup temelji se na nježnom i pažljivom upoznavanju djece s ambijentom poliklinike, stomatološkim instrumentima i procedurama. Kroz igru, priče i individualni pristup, svako dijete postepeno gubi strah od stomatologa, učeći važnost brige o oralnom zdravlju. Naš cilj je da posjet stomatologu postane izvor ponosa i samopouzdanja za vaše dijete.

Prvi posjet stomatologu potrebno je napraviti u što ranijoj dobi djeteta. U teoriji je to čim se pojavi prvi zubić, ali u praksi većina prvih posjeta stomatologu se radi između prve i druge godine djetetovog života.

Prvi pregled kod stomatologa treba za dijete biti ugodan i uz igru. Najgore je dovesti dijete na prvi pregled kad su već počeli problemi sa zubićima i kada dijete već boli zub. Na prvom pregledu brojimo zubiće i upoznajemo se sa djetetom, te ne obavljamo nikakve stomatološke zahvate.

dječji stomatolog, dječji stomatolog zagreb, pregled stomatologa za djecu, stomatolog za djecu, zubar za djecu, dječji zubar, zubar za bebe, zubar za djecu u zagrebu
dječji stomatolog, dječji stomatolog zagreb, pregled stomatologa za djecu, stomatolog za djecu, zubar za djecu, dječji zubar, zubar za bebe, zubar za djecu u zagrebu

Fluoridacija zubi

Snažan štit za zdrav osmijeh

Fluoridacija zubi predstavlja jednostavan, ali iznimno učinkovit postupak zaštite dječjih zubi od karijesa. Aplikacijom fluorida, jačamo caklinu, čime zubi postaju otporniji na štetne kiseline. U poliklinici Imed, ovaj postupak je dio temeljite preventivne skrbi, osiguravajući da svaki osmijeh ostane zdrav i sjajan.

Fluoridaciju zubi kod djece potrebno je napraviti 2 do 4 puta godišnje.

Fluoridacija zubi je jako bitna jer je to najbezbolniji i najkorisniji način obrane od karijesa kod djece.

Dogovorite besplatan pregled

Pečaćenje fisura za djecu u zagrebu, cijena

Pečaćenje fisura

Zaštita od prvog dana

Pečaćenje fisura je ključna preventivna mjera u borbi protiv karijesa, posebno u ranom dječjem dobu. Ovaj postupak učinkovito štiti teško dostupne pukotine na žvačnim površinama zuba, sprječavajući nakupljanje bakterija i nastanak karijesa. U Poliklinici Imed, posebnu pažnju posvećujemo detaljnom pregledu i individualnom pristupu, kako bi osigurali da svaki zubić bude zaštićen i spremno suočen s izazovima.

Pečaćenje fisura radimo individualno i to kod djece koja nemaju dobru oralnu higijenu, djece koja imaju karijese na mliječnim zubićima i ukoliko je fisurni sustav zuba izražen, dubok. U takvim slučajevima preporuka je napraviti pečaćenje fisura odmah nakon nicanja cijelog zuba.

Pečaćenje fisura radimo najčešće na prvim trajnim molarima, šesticama.

Postupak pečaćenja fisura je bezbolan i ne uključuje brušenje zuba.

Ispun na mliječnom zubu

Briga o mliječnim zubima kao temelj zdravog osmijeha

Mliječni zubi su temelj za razvoj zdravih stalnih zubi i pravilan razvoj čeljusti. Naša poliklinika pridaje veliku važnost očuvanju zdravlja mliječnih zuba, primjenjujući nježne metode liječenja i ispuna koje osiguravaju zdravlje i funkcionalnost. Kroz edukaciju i preventivne mjere, radimo na tome da svako dijete zadrži zdrave mliječne zube do prirodnog vremena njihove zamjene.

Ove sekcije trebaju biti temeljene na informacijama koje su korisne, lako razumljive i pristupačne roditeljima, pružajući im sigurnost u kvalitetu skrbi koju njihova djeca primaju. Tekstovi bi trebali odražavati stručnost vaše poliklinike, pristup orijentiran na djecu i obitelj, te naglasiti važnost preventivne stomatološke skrbi od najranije dobi.

U našoj stomatološkoj ordinaciji kad god je to moguće odlučujemo se za popravljanje mliječnih zubića. Pokvareni mliječni zubi mogu doprinijeti razvoju karijesa na novoniklim trajnim zubima. Također su podložniji pucanju što uzrokuje ranije nicanje trajnih zubi, a onda i pojavu ortodontskih anomalija. Pokvareni mliječni zubi su također odgovorni za pojavu lošeg zadaha iz usta.

Ukoliko je dijete suradljivo, a karijes na zubu je velik, popravak mliječnog zuba možemo raditi uz primjenu lokalne anestezije.

Kako bi našim najmlađim pacijentima sam postupak popravka zuba bio zanimljiviji imamo u ponudi i plombe u raznim bojama. Dijete bira takozvanu zvijezdicu ili plombu u boji koju želi. Takve plombe imaju isti sastav i trajnost kao i bijele plombe.

zubar za djecu zagreb

Dogovorite besplatan pregled​

Što kažu naši pacijenti

Za naš lijepi osmijeh i prelijepe zube zaslužna je Poliklinika IMED i prelijepo, predivno osoblje. Hvala im od srca.
Zekija Durmisević
Ljubljana
Moja apsolutna preporuka. Prošla sam taj model intervencije prije 3 godine. Izvrsna, profesionalna ekipa. Zahvat je složen, ali rezultat je sjajan, a njihovo praćenje učinka doista ulijeva sigurnost i povjerenje.
Višnja Bunata-Blagović
Hrvatska
Izuzetna profesionalnost i ljubaznost osoblja, izvrsna i cjelovita stomatološka usluga. Preporučam!
Bojan Črtalič
Slovenija

Gdje se nalazimo

Jeste li znali?

Zubna caklina je najtvrđa tvar u ljudskom tijelu.

Svih 20 mliječnih zubi već je prisutno u čeljusti pri rođenju.

Identitet blizanaca se ne može utvrditi putem zubnih otisaka.

Dogovorite besplatan prvi pregled