Zubne krunice i mostovi

Zubne ljuskice Zubne krunice Zubni mostovi Stomatološka protetika Dentalna implantologija Estetska stomatologija Ortodoncija Parodontologija Zubni implantati Stomatološka klinika Hrvatska

Zubne krunice i mostovi spadaju među najbolje opcije za rješavanje problema oštećenih ili nedostajućih zuba. Krunice za zube se koriste kako bi se riješio problem slomljenih ili trajno oštećenih zuba, dok zubni mostovi služe za nadoknadu jednog ili više zuba koji nedostaju.

 

Zubne krunice, zubni most, oštećeni zub, nedostajući zub, keramičke krune, boja zuba, tekstura zuba, funkcionalnost zuba, osmijeh, samopouzdanje, stomatološka rešenja, oralno zdravlje, oralna higijena, stomatolog, konsultacija.
Zubne krunice, zubni most, oštećeni zub, nedostajući zub, keramičke krune, boja zuba, tekstura zuba, funkcionalnost zuba, osmijeh, samopouzdanje, stomatološka rešenja, oralno zdravlje, oralna higijena, stomatolog, konsultacija.

Krunice i mostovi izrađuju se od visokokvalitetnih materijala, a keramičke krunice posebno se ističu zbog svoje sposobnosti da savršeno imitiraju boju, teksturu i funkcionalnost vaših prirodnih zuba. Korištenjem ovih stomatoloških rješenja, postiže se ne samo obnova funkcije zuba već i estetski lijep osmijeh, što značajno vraća samopouzdanje.

 

Budući da kvalitetno izrađene zubne krunice i zubni mostovi pružaju dugotrajno rješenje, možete se osloniti na njih da vam pomognu u očuvanju vaše oralne higijene i ukupnog oralnog zdravlja. Konzultacija sa stručnim stomatologom je važna kako biste odabrali najbolje rješenje za vašu specifičnu situaciju i osigurali da vaš osmijeh bude dugotrajan, zdrav i blistav.

Zubne krunice

Krunice za zube, poznate i kao porculanske navlake, predstavljaju trajno protetsko rješenje koje se primjenjuje kada su vaši prirodni zubi oštećeni, bilo funkcionalno ili estetski.

Keramičke zubne krunice obnavljaju prirodni sjaj izgubljenog zuba.

Krunica za zube jedna je od opcija moderne zubne protetike koja se koristi kao rješenje za oštećeni ili oslabljeni zub.

Kada je stupanj oštećenja dosegnuo stanje da ga jednostavno više nije moguće sanirati na drugačiji način, tada na izbrušeni postojeći zub postavljamo keramičku krunu koja potpuno imitira vašu boju, oblik ili veličinu prirodnog zuba.

Jeste li idealan kandidat za krunice?

Ako imate jako istrošene, slomljene ili oštećene zube, te ako primjećujete promjenu boje zuba ili prisustvo karijesa, zubne krunice mogu biti idealno rješenje za vas. Osim toga, krune se koriste i za zaštitu zuba koji je prošao tretman korijenskog kanala, ili se postavljaju kao dio implantološkog seta kako bi zamijenile nedostajući zub.

Kada je riječ o odabiru materijala za izradu krunica, važno je uzeti u obzir individualni slučaj, kao i željeni krajnji rezultat. Polazište (trenutno stanje) zuba određuje koji materijal će biti najbolji. Cilj je ojačati oštećeni zub i vratiti mu potpuno prirodan izgled i funkciju.

Materijali izrade krunica za zube u Poliklinici IMED

U IMED-u se zubne krunice izrađuju od keramike koja vrhunski oponaša boju i teksturu prirodnih zuba. Najčešće koristimo potpuno keramičke krune ili cirkon-keramičke krune, koje potpuno zadovoljavaju zahtjeve za prirodan izgled, transparentnost, biokompatibilnost, trajnost i čvrstoću.

Potpuno keramičke krune

Krunice izrađene od porculana/keramike su jedan od najpopularnijih izbora u modernoj stomatologiji kada je u pitanju zamjena postojećeg ili nadoknada izgubljenog zuba.

Posebno su tražene keramičke krunice u situacijama kada je zahvaćeni zub vidljiv prilikom osmijeha, jer porculanske restauracije mogu savršeno odgovarati boji i teksturi okolnih zuba i neprimjetno se uklopiti.

Cirkon-keramičke krune

Cirkon-keramika je poznata po svojoj izuzetnoj čvrstoći, stabilnosti i visokoj estetici, te je vrhunski materijal koji koristimo u izradi krunica. Zahvaljujući preciznosti CAD-CAM tehnologije kojom se izrađuju, ove krunice posjeduju sve karakteristike prirodnog zuba kako u funkcionalnom, tako i u estetskom smislu.

Krunice napravljene od cirkon-keramike zadovoljit će potrebe i želje svih onih koji teže vrhunskoj kvaliteti i estetici.

Zubni most

Zubni most je fiksni protetski nadomjestak u stomatologiji, odnosno spoj dviju ili više krunica koje koristimo kako bismo nadomjestili izgubljene zube ili poboljšali funkcionalnost i estetiku zuba.

Spoj dviju ili više krunica kojima nadomještamo izgubljene zube obnavljaju prirodni sjaj izgubljenog zuba.

Zubni most je jedno od financijski dostupnijih stomatoloških rješenja u najčešćim slučajevima.

Kada nedostaje više zuba u nizu, mada potencijalno ugradnja zubnog mosta je solucija već kod gubitka jednog zuba.

Dentalni ili zubni mostovi povezuju više izgubljenih zuba u istom nizu, postavljaju se na prethodno izbrušene zube od kojih će jedni imati ulogu nosača mosta, a drugi nadoknaditi izgubljene zube i popuniti praznine.

Ulogu nosača zubnog mosta mogu imati vaši prirodni zubi ili ugrađeni zubni implantat. S obzirom na to da je most spoj dviju ili više krunica govorimo o istim vrhunskim i kvalitetnim materijalima koje koristimo kod izrade krunica.

Jeste li idealan kandidat za zubni most?

Ako je zub izgubljen ili previše oštećen da bi se mogao sačuvati putem krune, most može biti preporučen kao dugoročno rešenje za vaše probleme.

Ukoliko želite poboljšati svoj trenutni izgled i govor, sprečiti stres koji može dovesti do oštećenja drugih zuba, očuvati prirodan zagriz ili poboljšati sposobnost žvakanja, verovatno će vam biti predložena ugradnja mosta koji će biti pričvršćen na prirodne zube ili implantate.

Koliko traju zubne krunice I mostovi?

Uz pridržavanje uputa stomatologa i pravilno održavanje oralne higijene, protetski nadomjestci poput zubnih krunica i mostova mogu trajati prilično dugo, bez ikakvih problema, čak od 10 do 15 godina.

Napredni materijali i metode rada u suvremenoj stomatologiji, zajedno s tehnološkim napretkom, omogućili su nam da zadovoljimo različite potrebe i želje pacijenata, što značajno povećava njihovo zadovoljstvo tokom tretmana i, posebno, krajnjim rezultatom.

Video sadržaj

Smatrate li da ste kandidat za ugradnju krunice ili mosta, slobodno nam se obratite i konzultirajte se s nama.

Saznajte cijenu krunice za zube kao i brojne mogućnosti plaćanja koje smo pripremili za vas!