FACELIFTING – Vratite mladenački i osvježen izgled uz Polikliniku IMED

Smanjena elastičnost kože, pojava i vidljivost bora, kožni nabori, duboke pore, sve su to početni znakovi starenja. Izgled naše kože mijenja se s vremenom, a starenje utječe na naše vezivno tkivo, mišiće i masno tkivo u licu koji posljedično mijenjaju svoj oblik i konturu.

Facelift je estetski zahvat zatezanja kože lica i vrata koji pomlađuje, a istovremeno zadržava prirodan izgled. Cilj je ne promijeniti izvorni izgled pacijenta uz očuvanu mimiku, već postići mladenački, osvježen izgled koji ne izgleda umjetno. S obzirom na navedeno, ne čudi da je facelifting jedan od najpopularnijih zahvata u estetskoj kirurgiji, a ujedno je i baza za druge estetske zahvate u području lica i vrata.

Da bismo postigli prirodne, ali dugotrajne i kvalitetne rezultate, važno je usuglasiti subjektivne želje pacijenta i objektivne promjene na koži koje ukazuju na starenje, a mogu se korigirati faceliftingom. Zato se u Poliklinici i dnevnoj bolnici IMED prije zahvata dogovaraju konzultacije sa specijalistom maksilofacijalne kirurgije na kojima se detaljno prolazi kroz pripremu za zahvat, tijek operacije, kirurške tehnike koje će se koristiti kao i rezultat i oporavak nakon zahvata.

Što je Facelifting i kako se izvodi?

Facelifting je operativni estetski kirurški zahvat koji se provodi u anesteziji. Odnosi se na zatezanje i podizanje svih struktura lica i vrata koje su s godinama izgubile elastičnost i svoj prirodan položaj.

U Poliklinici IMED radimo facelifting koji se odnosi na zatezanje kože lica i vrata i modificirani facelifting koji je orijentiran prvenstveno na kožu lica i preporuča se pacijentima koji žele korigirati specifično područje.

Jeste li kandidat za Facelifting?

Facelifting se preporučuje osobama:

  • koje imaju višak kože na licu ili vratu zbog ćega se izgubio tonus i konture lica
  • nakupljene masnoće na vratu koje daju dojam takozvane dvostruke brade odnosno podbradka
  • naglašene nazolabijalne brazde, odnosno bore između nosa i srednjeg dijela lica ili marionetne bore, odnosno bore oko usana
  • koje imaju „ulegnuće“ srednjeg dijela lica zbog gubitka masnog tkiva odnosno gubitka volumena u obrazima

Priprema za zahvat

Nakon odrađenih konzultacija s našim specijalistom maksilofacijalne kirurgije potrebno je odraditi određene medicinske pripreme i pretrage s obzirom da se zahvat provodi u općoj anesteziji, sve u svrhu sigurnosti pacijenta. Anesteziolog s pacijentom prolazi kroz dobivene nalaze, provjerava zdravstveno stanje, potencijalno konzumiranje određenih lijekova, alergije i slično kako bi bili sigurni da nema kontraindikacija za operativni zahvat.

Tijek zahvata

Sam zahvat traje 3 do 4 sata ovisno o kirurškim tehnikama koje se koriste i području koje se obrađuje. Facelifting uključuje područje lica i vrata, dok je modificirani facelift orijentiran na manje područje, najčešće samo lica.

Veličina reza ovisi o vrsti faceliftinga, najčešće se postavlja u vlasištu kako bi ožiljak bio minimalno vidljiv ili iza uške. Kako bi postigli efekt zategnutosti, koža se podiže od potkožnog tkiva, zateže se unutrašnji sloj te se šivanjem učvršćuje mekotkivni segment. Nakon zatezanja slijedi kirurško odstranjivanje viška kože.

Kako bi se postigao što bolji efekt „pomlađivanja“, facelifting se često kombinira s drugim estetskim zahvatima na licu poput korekcije kapaka (blefaroplastike) ili sličnih.

Oporavak nakon zahvata

Nakon operacije pacijent neko vrijeme ostaje u prostorijama Poliklinike uz konstantnu skrb medicinskog osoblja. O vremenu ostanka odlučuje doktor i anesteziolog, ovisno o zahtjevnosti zahvata i pacijentovom zdravstvenom stanju. Ukoliko situacija to zahtijeva, pacijentima je omogućeno noćenje u apartmanima unutar Poliklinike.

Nakon nekoliko dana, pacijent dolazi na skidanje zavoja i kontrolu. Blago oticanje i modrenje normalne su pojave nekoliko dana nakon operacije, a iste se mogu prevenirati ili smanjiti korištenjem hladnih obloga.

Nuspojave i teže komplikacije nakon zahvata su rijetke. Sve informacije o potencijalnim rizicima prolaze se na konzultacijama s doktorom. Pridržavanjem detaljnih uputa od strane našeg stručnog tima smanjit ćete mogućnost komplikacija i ubrzati tijek oporavka. Kroz navedeni period imat ćete podršku našeg doktorskog tima, kao i korisničke podrške koja stoji na raspolaganju za dodatne informacije.

SPECIJALIST MAKSILOFACIJALNE KIRURGIJE

Igor Blivajs, dr. med., specijalist maksilofacijalne kirurgije, stavlja veliki naglasak na važnost konzultacija prije bilo kakvog zahvata, gdje detaljno informira pacijente o svim aspektima predstojeće procedure. To uključuje razgovor o potencijalnim rizicima i koracima koji se poduzimaju za minimizaciju istih.

Ispuni kratki upitnik i dogovori besplatan prvi pregled kod naših specijalista.