Rješenje za bezubu čeljust (bezubost) – Novi zubi u 24h

Znate li kako sve možete riješiti problem bezube čeljusti?

Popravak ili zamjena pojedinačnog zuba su relativno jednostavni dentalni zahvati koji se fokusiraju na estetiku ili funkciju specifičnog dijela čeljusti. No, što se događa kada je potrebna potpuna rekonstrukcija čeljusti? Klasične proteze više nisu optimalno rješenje za obnovu osmijeha i kvalitete života kakvu ste nekad imali. U situacijama gdje je potrebno doslovno “stvoriti” novi osmijeh, moderne metode pružaju trajna i inovativna rješenja za bezubost. Svaka od ovih metoda ima svoje jedinstvene karakteristike, a odabir prave ne ovisi samo o željama pacijenta, već i o specifičnim potrebama i indikacijama. Ovo su neka od najnovijih i najučinkovitijih rješenja za bezubost:

1. Polufiksne opcije

2. All-on-4 metoda

3. All-on-6

Zašto se odlučiti za zubne implantate?

Zubni implantat predstavlja trajno i nepomično rješenje za one koji su izgubili jedan ili više zuba. Ovi implantati ne samo da izgledaju kao prirodni zubi, već se i ponašaju na isti način, obnavljajući sve oralne i estetske funkcije. Ugradnjom zubnih implantata, ne samo da ćete ponovno dobiti svoj osmijeh i samopouzdanje, već ćete i poboljšati ukupnu kvalitetu života. Osim što služe kao prirodni zubi, implantati također pomažu u očuvanju preostale kosti i omogućuju vam da zadržite svoje zdrave zube bez potrebe za brušenjem.

sastav zubnog implantata, zubni implantat, ugradnja zubnog implantata

Implantologija, kao specijalizirana grana dentalne medicine, doživjela je značajan napredak u posljednjem desetljeću. U Poliklinici IMED, posebno smo posvećeni pružanju najmodernijih i najučinkovitijih fiksnih rješenja za one koji se suočavaju s gubitkom zuba. Koristimo samo premium implantate koji su, prema svim relevantnim istraživanjima Svjetske zdravstvene organizacije, u skladu s najvišim globalnim standardima.

Kako funkcionira All-On-4?

All-On-4 metoda predstavlja značajan napredak u odnosu na tradicionalne mobilne proteze i postala je izuzetno popularna u suvremenoj dentalnoj praksi. Ova metoda omogućuje izradu fiksnog zubnog nadomjestka (mosta) koji se čvrsto pričvršćuje na četiri zubna implantata, bilo u donjoj ili gornjoj čeljusti, ili čak u obje. All-on-4 je posebno cijenjen ne samo zbog svoje učinkovitosti i trajnosti, već i zato što predstavlja jedno od najisplativijih fiksnih rješenja za one koji se suočavaju s potpunom bezubosti.

all on 4, ugradnja all on 4 cijena, all on 4 zubi, umjetni zubi, novi zubi

Što je All-On-6?

Ako imate dobar volumen i strukturu kosti te se suočavate s potpunom bezubosti, preporučit ćemo vam opciju fiksnog zubnog mosta na 6 implantata. Ova metoda se smatra najnaprednijom tehnikom, kako funkcionalno tako i estetski, za rješavanje nedostatka zuba u cijeloj čeljusti. Ne samo da pruža izvanredne rezultate, već i odražava najnovija dostignuća u dentalnoj implantologiji. Saznajte više o cijeni i postupku ovdje.

Zašto je teško naviknuti se na klasičnu protezu?

Klasične proteze mogu biti izazov za nošenje jer se oslanjaju isključivo na meka tkiva i nepce u ustima. Budući da je njihovo ležište labavo, pacijenti se često teško navikavaju na njih. Osim što mogu ispadati i uzrokovati nelagodu, klasične proteze često nisu idealno rješenje za estetski privlačan osmijeh.

IMED Full Arch Concept

IMED Full Arch Concept predstavlja revolucionarnu metodu za rješavanje najkompleksnijih slučajeva bezubosti. Korištenjem specijaliziranih implantata, ovaj koncept nudi trajno i estetski ugodno rješenje za one koji su izgubili većinu ili sve zube. Ova tehnologija omogućuje pacijentima da se vrate normalnom životu, bez ograničenja u uživanju u hrani i osmijehu.

Polufiksne opcije za bezubost

Ako tražite korak naprijed od klasične mobilne proteze, polufiksne opcije nude efikasno rješenje. Ugradnjom dva implantata u čeljust, na koja se postavlja hibridni zubni most, ova metoda pruža stabilnije i estetski privlačnije rješenje. Osim što je učinkovita, ova polufiksna opcija je i ekonomičnija alternativa.

Zaključak

Vaša dentalna situacija ne mora biti prepreka za potpuni i zdravi osmijeh. Bilo da je riječ o IMED Full Arch Conceptu, polufiksnim opcijama ili drugim modernim metodama, postoji rješenje koje će vam omogućiti da ponovno doživite radost života s potpunim osmijehom. Posjetite nas i zajedno ćemo pronaći najbolje rješenje za vas.

Ispuni kratki upitnik i dogovori besplatan prvi pregled kod naših specijalista.