Ugradnja implantata u potpunoj (općoj) anesteziji

Ugradnja implantata u potpunoj (općoj) anesteziji, kako dr. Krmpotić Marko često naglašava, važan je element u pružanju bezbolnog iskustva pacijentima tijekom dentalnih zahvata.

Individualni pristup svakom pacijentu i svakom pojedinom slučaju omogućava odabir najprikladnije metode anestezije, prilagođene vrsti zahvata i i razini anksioznosti s kojima se većina bori pri dolasku stomatologu.

Učinkovito i sigurno

Dr. Krmpotić naglašava da je sigurnost pacijenata na prvom mjestu. Zahvaljujući primjeni potpune anestezije, dentalni tim može garantirati potpuno bezbolan tijek tretmana, čime se znatno poboljšava standard usluge u stomatologiji.

Detaljna procjena stanja tj. anesteziološki pregled svakog pacijenta prije opće anestezije važan je radi potpune sigurnosti i optimalnih rezultata.

Priprema i oporavak

Priprema za zahvat i proces oporavka nakon zahvata pod nadzorom su našeg tima za podršku i sestara. One brinu da pacijenti adekvatno informirani i da je njihov dolazak u kliniku, boravak tijekom zahvata i prijevoz kući nakon zahvata dobro organizirani.

Benefiti za pacijenta:

• Bezbolno iskustvo: Primarna prednost upotrebe potpune anestezije leži u pružanju potpuno bezbolnog iskustva tijekom zahvata

• Smanjenje anksioznosti: Za pacijente koji osjećaju strah ili anksioznost zbog dentalnih zahvata, primjena potpune anestezije je rješenje za postizanje potpunog opuštanja.

• Efikasnost tretmana: Omogućava liječnicima da izvode precizne i složene zahvate bez obzira na trajanje i  bez nelagode za pacijenta.

• Brži oporavak: Umanjenje stresnih faktora povezanih s dentalnim intervencijama dovodi do ubrzanog oporavka, što pacijentima omogućava brži povratak uobičajenom načinu života.

Dok vi spavate, mi radimo – potpuna anesteziju u dentalnoj medicini

Koraci do potpune anestezije:

• Procjena i priprema: Prvi korak je neizmjerno važan za sigurnost pacijenta i uključuje sveobuhvatnu evaluaciju zdravstvenog stanja. Analiza zdravstvene povijesti i trenutnog stanja, u kombinaciji s laboratorijskim nalazima i EKG snimkom, omogućava personalizirani pristup anesteziji.

• Odabir Anestezije: Nakon temeljite procjene, anesteziolog će u dogovoru sa kirugom i  uzimajući u obzir želje pacijenta, odabrati najprikladniji tip anestezije za predstojeći dentalni zahvat.

• Primjena Anestezije: Primjena anestezije odvija se kroz pažljivo kontrolirani proces, koji započinje intravenoznom injekcijom. Nakon toga, pacijentu se postavlja maska za inhalaciju, koja mu omogućava prelazak u duboko stanje “sna”. Ovaj pristup osigurava maksimalnu udobnost pacijenta i potpunu odsutnost boli tijekom cijelog zahvata.

• Monitoring: Vitalni znakovi pažljivo se prate tijekom cijelog dentalnog zahvata. Stalni nadzor osigurava da se pacijent nalazi u stabilnom stanju i da se bilo kakve nepravilnosti mogu brzo adresirati.

• Oporavak u Dnevnoj Bolnici: Po završetku zahvata, pacijente smještamo u sobu za oporavak, gdje ostaju pod pažljivim nadzorom dok ne dođe do postupnog smanjenja učinka anestezije. Čim se učinci anestezije umanje, pacijenti se premještaju u prostorije naše Dnevne Bolnice, gdje im je osiguran mir i udobnost za kvalitetan odmor. Usluga Dnevne bolnice je posebno korisna za pacijente koji dolaze izvan Zagreba, jer im omogućava da, ako je potrebno, provedu nekoliko sati ili cijeli dan u oporavku, sve pod budnim okom našeg iskusnog medicinskog tima.

Što se događa nakon buđenja

Zahvaljujući primjeni intravenoznih analgetika nakon zahvata, možete biti sigurni da nećete osjećati bol nakon što se probudite. To osigurava da vaše prve sate oporavka prati udobnost, s minimalnim nelagodama.

Nakon buđenja, naš tim nastavlja s nadzorom svih vitalnih znakova. Medicinska sestre  Hana, Tanja i Kristina te anesteziološki tehničari su stalno prisutni, spremni udovoljiti svim potrebama pacijenta i pružiti svu potrebnu podršku tijekom faze oporavka, a liječnik će vas informirati o detaljima i ishodu zahvata.

IMED – Prva i jedina stomatološka dnevna bolnica u Hrvatskoj

Za razliku od uobičajenog brzog otpusta, naši pacijenti imaju mogućnost ostati u Dnevnoj Bolnici dovoljno dugo da se osjećaju potpuno spremni za povratak kući.

Povratak kući nakon potpune anestezije moguć je isključivo uz pratnju, stoga je bitno prije zahvata organizirati pratnju.

Posebnu pažnju posvećujemo pacijentima izvan Zagreba, kojima nudimo smještaj u moderno opremljenim apartmanima. Ta mogućnost omogućava im oporavak bez pritiska i potrebe za brzim povratkom, što je praksa koju većina poliklinika ne nudi.

Za pacijente koji dolaze izvan Zagreba, nudimo mogućnost smještaja u našim moderno opremljenim apartmanima. čime se im omogućuje opcija oporavka bez potrebe za hitnim povratkom kući, praksa koja se rijetko nalazi u većini poliklinika.

Uz klasičnu ugradnju zubnih implantata ovo su još neke od IMED-ovih usluga koje se mogu izvoditi u potpunoj anesteziji:

  • IMED All on protokol – Sve u jednom zahvatu – vađenje zuba, nadogradnja kosti, ugradnja implantata i otisak
  • IMED Full Arch Concept – specijalni zubni implantati – rješenja i za najteže slučajeve bezubosti
  • All on 4/6 by Nobel – rješenje za cijeli zubni niz čeljusti na samo 4 zubna implantata
  • ALL IN ONE! – Radi se o zahvatu prilagođenom pacijentu gdje se u jednom aktu, u potpunoj anesteziji obave svi potrebni radovi.
    Istovremeno se vade zubi, modelira i nadograđuje kost, ugrađuju implantati, bruse zubi i uzima otisak.

Ispuni kratki upitnik i saznaj jesi li kandidat za ugradnju zubnih implantata